»Mednarodni dan strpnosti (16. november) je spominski dan, ki ga je v Deklaraciji o načelih strpnosti razglasila Generalna konferenca UNESCO na svojem zasedanju 16. novembra 1995.«

https://www.eksena.si/projekti/mi-smo-za-strpnost/dan-za-strpnost-mednarodni-dan-strpnosti/

V projektu Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo 2022/2023, ki ga izvaja Izobraževalni center Eksena, je sodelovala tudi naša šola.

Mednarodni dan strpnosti je priložnost, ko lahko ponovno ozavestimo pomen strpnih odnosov v družbi in izpostavimo problematiko nestrpnosti. Projekt je namenjen ozaveščanju dijakov o različnih oblikah nestrpnosti ter spodbujanju strpnosti, medsebojnega spoštovanja, prijateljstva in sodelovanja.

V tednu od 14. do 18. novembra 2022 smo z dijaki izvedli izobraževalno-ustvarjalno delavnico pri slovenščini, zgodovini, umetnosti, poslovnem bontonu in na razredni uri. Posebno pozornost smo namenili strpnosti in pomenu izrečenih besed. Z dijaki smo razmišljali, kako pogosto namenimo lepe besede drugim in kako se počutimo, ko smo jih sami deležni.

Razmišljanje o pomenu lepih besed smo zaključili s povabilom k pisnem ustvarjanju na temo Lepa beseda lepo mesto najde. Izdelke dijakov bomo razstavili in z izbranimi sodelovali na natečaju.

Fotografije so prispevali dijaki 1. f: Radelys, Svit in Lénárd.

Antonija Petričič Šnajder, koordinatorica

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)