Prav posebno je tole šolsko leto, res pravo čira – čara leto 🙂

Tokrat smo vam v okviru Evropske vasi predstavili Švedsko, na res malo drugačen način. Ker druženje na zaključni prireditvi v mestu tudi letos zaradi covid ukrepov ni bilo mogoče, smo delček dogajanja prenesli v šolo. Dijaki so si ogledali predstavitev izbrane države na prosojnicah, ki so jih sestavile dijakinje 1. d-razreda in kratek filmček s Piko Nogavičko. Glasbo znamenite skupine ABBA prepevata Julija Dermol iz 2. a in Hana Dermol iz 1. e-razreda. Vabljeni k ogledu. 

V avli šole so dijakinje iz 2. a-razreda Tanja Papež, Nika Praznik in Marija Žugič postavile panoje, na katerih so prikazane zanimivosti države, njeni izumi, na okroglo mizo pa zložile nekaj švedske mladinske literature in brošur o Evropski uniji.

K sodelovanju smo povabili tudi trgovsko verigo IKEA, ki nas je sponzorsko posladkala s švedskimi tradicionalnimi čokoladnimi torticami z mehko sredico KAFFEREP.

V upanju, da se prihodnje šolsko leto ponovno družimo v starem mestnem jedru Celja, vas z nekaj fotografijami pozdravlja Pika Nogavička (Sara Mohor, 1. e) in njena ekipa.

Mentorica Mateja Volk

(Skupno 639 obiskov, današnjih obiskov 1)