V šolskem letu 2011/2012 smo se odločili, da se pridružimo mednarodnemu projektu okoljske vzgoje Ekošola, ki je način življenja in program, namenjen trajnostnemu okoljskemu ozaveščanju in izobraževanju v šolah. Glavni cilj tega mednarodnega projekta je vzgoja otroka in mladostnika, da bi skrb za okolje in naravo postala del njegovega življenja. Skozi dejavnosti v programu postajajo ambasadorji za uresničevanje trajnostnega razvoja in vplivajo tudi na obnašanje odraslih ter spreminjajo njihove vzorce ravnanja.

 

22. 4. 2013 smo podpisali ekolistino in s podpisom izjave o eko-poslanstvu zadostili vsem sedmim korakom, ki so pogoj za pridobitev zelene zastave, simbola Ekošole. Ti koraki so: vzpostavitev eko-odbora, okoljski pregled, sestava eko-akcijskega načrta, nadzor in ocenjevanje uspešnosti zastavljenih ciljev, delo po učnem načrtu, obveščanje in ozaveščanje, izdelava ekolistine.

Dokazali smo, da si resnično želimo prizadevati za boljše, bolj zdravo in čistejše okolje ter krepitev odnosov do sočloveka, narave in vseh živih bitij.

Dve leti smo si prizadevali za prvo potrditev uspešnosti, to je pridobitev zelene zastave. 23. 9. 2013 so nam jo v okviru konference koordinatorjev ekošol, ki je potekala na Brdu pri Kranju, svečano podelili.  In vse odtlej se trudimo, da jo z delom in sodelovanjem v različnih projektih in aktivnostih Ekošole vsako posamezno šolsko leto, ohranjamo.

 

 

 

 

 

(Skupno 354 obiskov, današnjih obiskov 1)