Skupina dijakov 3. b-razreda, programa ekonomski tehnik, tudi letos nadaljuje uspešno zgodbo lanskega učnega podjetja Animall, d. o. o., prodaja hrane in opreme za male živali. Cilja, ki smo si ju zastavili, sta dobičkonosnost, predvsem pa družbenokoristna usmerjenost podjetja; ravno zato smo se odločili, da bomo izvedli dobrodelno akcijo zbiranja hrane za živali. Že v septembru je oddelek tržnega komuniciranja, ki ga sestavljajo Sanja Malinovsky, Lovro Praprotnik in Neja Repnik, napisal prošnje za sodelovanje več trgovskim podjetjem.

Najprej se je odzvalo podjetje Spar Slovenija, ki je doniralo hrano Molly za muce in Scotty za pse v vrednosti 250 €. 13. 10. 2023 so prijazne trgovke predale bogato donacijo, ki nas je zelo razveselila.

V oddelku tržnega komuniciranja imamo uspešno odbojkarico OK Celje Sanjo Malinovsky, ki je članicam kluba predstavila delovanje učnega podjetja in namen trenutne dobrodelne akcije. Naletela je na izredno pozitiven odziv, saj so odbojkarice z velikim veseljem začele zbirati hrano.

Tudi podjetje Prodex IRL, d. o. o., iz Petrovč, s katerim je učno podjetje Animall sodelovalo že v preteklem letu, je namenilo kakovostne priboljške za male živali.

Zbiranje hrane bo potekalo do 13. 11. 2023, ko bomo zbrano predali zavetišču Prijazne male zverinice Celje, ki se v veliki meri financira predvsem iz donacij.

Novinarka in urednica RTV Slovenija Mojca Recek je pripravljena priskočiti na pomoč in pripraviti posnetek o akciji, ki bo objavljen v oddaji O živalih in ljudeh.

Verjamemo, da bo uspešno izpeljana akcija obojestransko koristna – tako za donatorje kot živali, saj je njihovo preživetje v veliki meri odvisno od družbenokoristnih podjetij in prostovoljcev.

Kot bi rekel Mahatma Gandhi: »O veličini naroda lahko sodimo po tem, kakšen je njegov odnos do živali.«

Dijaki UP Animall z mentorico Suzano Suholežnik

(Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1)