»Metulji so kot izobraževanje; če jih loviš, ti zbežijo, če jih mirno čakaš, lahko kakšen sede na tvojo ramo.«

Ker so mirno in potrpežljivo čakali, smo v četrtek, 4. 7. 2024, v šolski telovadnici dijakom 4. a, 4. b, 4. c in 2. a PTI svečano podelili spričevala poklicne mature.

Program je zasnovala Anja Fideršek, povezovala pa sta ga Nika Kukovič in Simon Schuller, oba 1. c. Simon je nastopil z glasbeno točko, in sicer na klavir je zaigral pesem skupine Šank Rock Metulj. Oba dijaka sta recitirala pesmi Hvala za vse in Metulji so odšli, ki ju je za ta namen napisal Amadej Pavlin, 1. c.

Za sodelovanje se vsem najlepše zahvaljujemo.

Zbrane pa so nagovorili tudi letošnji maturantje, ki so se od srednješolskih let ter profesorjev Ekonomske šole Celje poslovili z zaključnim govorom.

Spričevala so z ravnateljico Marjeto Nosan podelili razredniki, in sicer razrednik 4. a, profesor Blaž Knep, razredničarki 4. b in 4. c, profesorici Jasmina Bornšek in Antonija Petričič Šnajder, ter razredničarka 2. a PTI, profesorica mag. Metka Bombek.

Na vse dijake smo ponosni in jim iskreno čestitamo.

Še posebej pa bi želeli pohvaliti dijake, ki so na poklicni maturi dosegli občudovanja vredne rezultate.

Naši letošnji ZLATI maturantje so Nina Fijavž, Domen Klasič in Aldijana Medić. Naš DIAMANTNI maturant pa je Blaž Boček.

»V trenutku, ko je gosenica mislila, da je konec, se je spremenila v metulja.«

Dragi maturantje, vaše srednješolsko izobraževanje se je zaključilo, s tem pa se vam široko odpirajo vrata v prihodnost. V veselje nam je bilo spremljanje vašega razvoja in odraščanja. Iz ličink ste resnično odrasli v prekrasne metulje. Verjamemo, da ste pridobili toliko izkušenj, da boste znali leteti, včasih visoko v zraku, spet drugič nizko pri tleh. Najpomembneje je, da vam nič na tem svetu ne zlomi kril, pač pa vse življenje ostanete zvesti sebi in si zaupate.

Anja Fideršek

Fotogalerija prireditve

Posnetek prireditve:

(Skupno 271 obiskov, današnjih obiskov 1)