19. aprila 2024 je Ekonomska šola Celje gostila 24. državno tekmovanje v znanju računovodstva. Na njem je sodelovalo 21 srednjih šol.

Dogodek smo otvorili s kulturnim programom, ki so ga pripravili Nika Kukovič, Leila Colnarič in Simon Schuller, vsi 1. c, pod mentorstvom Anje Fideršek in Alexa Marsiča. Tekmovalce smo sprostili ob zvokih klavirja, na katerega sta igrala Simon Schuller in Nika Kukovič, ki je nastopila s svojo avtorsko skladbo.

Našo šolo so na tekmovanju zastopale Živa Koren in Medina Luković, obe 3. a, ter Ana Lenart, 3. b. Ko so tekmovalci dokazovali svoje računovodsko znanje in sposobnosti, so mentorji odšli na vodeni ogled Celja.

Organizatorici mag. Metki Bombek in vsem, ki so sodelovali pri načrtovanju in sami izvedbi tekmovanja, čestitamo.

Zahvaljujemo se vsem sodelujočim šolam, mladim tekmovalcem, predvsem pa njihovim mentorjem, ki jih spodbujajo pri raziskovanju računovodstva in pridobivanju spretnosti na tem področju. Hvala tudi kolegu Alešu Hofmanu za pripravo plakata, ki je služil kot ozadje pri fotografiranju, Lidiji Plevčak za organizirano pogostitev in Igorju Križniku za tehnično pomoč.

Posebno zahvalo namenjamo tudi donatorjem, in sicer Engrotušu, d. o. o., Piškotu, d. o. o., Stari pekarni Celje in Turističnoinformacijskem centru Celje.

Anja Fideršek

Sodelujoče šole:

Fotografije otvoritvenega programa in tekmovanja:

(Skupno 222 obiskov, današnjih obiskov 3)