Dijakinje učnega podjetja UP Hiška, Lucija Kronovšek, Urša Kovše in Taja Ferlež, smo se 22. 3. 2024 udeležile dogodka na Nacionalnem inštitutu javnega zdravja v Celju, ki ga je vodil psiholog Domen Kralj. Delavnico sta organizirali naša mentorica, profesorica Andreja Tanšek, in dijakinja Maja Legnar iz 4. a.

Ta dogodek je v nas vzbudil veliko pozornosti, saj je potekal v sproščenem in zabavnem vzdušju, temeljil pa je na reševanju kviza na temo duševnega zdravja mladostnikov, ki smo ga reševali po skupinah, v naši skupini pa je sodeloval tudi Klemen Oset iz 2. A PTI. Tako smo razvijali in krepili timski duh, kar je tudi v našem učnem podjetju ključnega pomena. Naša skupina se je zelo razveselila zmage in nagrade, ki smo jo kot zmagovalci prejeli.

Ker v našem podjetju skrbimo za zdravje na delovnem mestu, smo se skozi predavanje dodatno poglobili v zahtevnejše teme, predvsem pa smo se osredotočili na duševne težave, kot so stres, depresija, anksioznost in druge motnje, ter se poučili, da moramo o tem spregovoriti in poiskati pomoč.

Veselilo nas je, da smo tokrat spregovorili in se posvetili tudi duševnemu zdravju mladostnikov, saj v našem podjetju posvečamo veliko pozornosti duševnemu in telesnemu zdravju zaposlenih. Mentorica, Andreja Tanšek, nas usmerja in navdušuje za skrb za zdravega duha v zdravem telesu. V prihodnje nameravamo o tej temi spregovoriti tudi na ravni šole in še ostale dijake navdušiti za skrb za zdravje.

Urša Kovše z mentorico Andrejo Tanšek

(Skupno 78 obiskov, današnjih obiskov 1)