Svetovni dan zdravja, ki ga obeležujemo 7. aprila, nas spominja na ključne vidike zdravja in spodbuja našo skrb zanj tudi v šoli. Ukvarjanje s športom pozitivno vpliva na naše fizično in duševno zdravje, saj že občasna fizična dejavnost pripomore k boljšemu počutju. Pomembno je, da se pri sedenju za delovno površino vsaj kratko razmigamo, za kar dijaki skupaj s profesorico Andrejo Tanšek skrbimo z rednim izvajanjem Minute za zdravje.  Z mentorico smo si zastavili cilj, da bo krepitev zdravja ena izmed naših najpomembnejših nalog. Dijaki v podjetju UP Hiška iz 3. b  redno skrbimo za telovadbo z raztezanjem. Vaje poleg mentorice vodi Nihat Canoski, ki več kot 7 let trenira nogomet. Pravilnega izvajanja vaj se je naučil pri urah športne vzgoje in na treningih. Za fotografiranje in snemanje video posnetkov je poskrbela Urša Kovše iz oddelka za  tržno komuniciranje, za  besedilo pa sem poskrbel Anže Cilenšek Čuk iz kadrovske službe, ki med drugim s svojimi aktivnostmi v učnem podjetju skrbim za  zdravje zaposlenih. Pri tem nas je vseskozi usmerjala  mentorica prof. Andreja Tanšek, ki v sklopu projekta zdrava šola že več let z dijaki redno izvaja Minuto za zdravje ob glasbeni spremljavi.

Na zadnjem sestanku smo dijaki v UP Hiška sprejeli tudi sklep, da se bomo redno gibali, v lepem vremenu pa čim več aktivnosti izvajali v naravi.

Direktorica Ana Lenart zdrav življenjski slog v UP Hiška podpira, saj se dijaki z glasbo in Minuto za zdravje sprostijo, hkrati pa se razbremenijo od dolgotrajnega sedenja in šolskega stresa.

Anže Cilenšek Čuk z mentorico Andrejo Tanšek, prof.

Projekt Zdrava šola

(Skupno 156 obiskov, današnjih obiskov 1)