V ponedeljek, 19. 2. 2024, sva dijaka Jakob Podbregar Špes in Patricija Arsenić v okviru četrte poklicne enote pod mentorstvom prof. Andreje Tanšek organizirala ogled in predstavitev vsebin na Zavarovalnici Triglav. Ogled je bil organiziran za razreda 4. a in b v okviru modula Zavarovalne storitve.

Na zavarovalnici so nas prijazno sprejele Mišela Majcen, Hijacinta Žohar, Alja Konkolič in Katja Špes. Vsaka izmed njih nam je predstavila določena področja zavarovanja. Najprej smo izvedeli nekaj osnovnih podatkov o zavarovalnici, med drugim tudi, da je Zavarovalnica Triglav najstarejša zavarovalnica v Sloveniji. Seznanili smo se s pravnimi podlagami delovanja zavarovalnic, nadzorom, rezervacijami, razpršenostjo poslovalnic tudi na tujih trgih ter poslovanjem. Največ informacij smo dobili s področja avtomobilskega zavarovanja, kar nas je še posebej razveselilo. Ker nas je veliko mladih voznikov, nas je zelo zanimala podrobna predstavitev te vsebine in svojo aplikacijo Drive. V veliko pomoč nam je bilo znanje, ki smo ga pridobili v šoli pri predmetu Zavarovalništvo, saj so nam bile določene vsebine že poznane. Hvaležna sva za pozitivno izkušnjo, ki sva jo imela z Zavarovalnico Triglav in za vsa darila, s katerimi so nas presenetili.

Po zaključku obiska sva od sošolcev pobrala mnenja. O dogodku so zapisali naslednje.

Obisk Zavarovalnice Triglav bi priporočala prav vsakomur, ki obiskuje ekonomsko šolo, pa tudi ostalim, saj so jo predstavili tudi v luči, ki je nismo poznali. Predstavitev je bila zelo poučna iz zanimiva.

Ana Klanšek, 4. a

Nad obiskom v Zavarovalnici Triglav sem bil zelo navdušen. Bili smo zelo lepo sprejeti. Izvedel sem veliko novih in uporabnih informacij za življenje.

Aljaž Jošovc, 4. a

Predstavitev vsebin na Zavarovalnici Triglav se mi je zdela zelo poučna, še posebej informacije na področju Mladi voznik. Zelo uporabna se mi zdi aplikacija Drive, saj je tako meni kot mlademu vozniku v pomoč pri vsakdanji vožnji.

Lukas Grobelnik Ovtar, 4. a

Zelo lepo so predstavili zavarovalnico, zgodovino in nam pomembne vsebine. Posebej mi je bila zelo všeč prijaznost in profesionalnost predavateljic ter pogostitev. Navdušili so me tudi s projekti za mlade, zato se morda to leto prijavim na Triglav tek in zmagam.

Tjaž Gradišnik, 4. a

Izvedba dogodka se mi je zdela zelo poučna in zanimiva. Izvedel sem veliko novega o delovanju Zavarovalnice Triglav, njihovi zgodovini in poslovanju. Predavateljice so poskrbele za dobro vzdušje, zato smo vsi zelo uživali na dogodku.

Filip Pohar, 4. a

Predstavitev na Zavarovalnici Triglav mi je bilo zelo všeč, saj smo videli, kako se znanje, ki smo ga pridobivamo v šoli, uporablja v praksi. Na zavarovalnici so nas toplo sprejeli in nas pogostili z različnimi sokovi in promocijskim materialom. Sodelovanje s podjetji iz prakse se mi zdi izjemnega pomena za dodatno obogatitev šolskega znanja, zato bi predlagal, naj bo podobnih obiskov podjetji čim več.

Rok Petrič, 4. b

Ogled Zavarovalnice Triglav se mi je zdel zelo poučen, saj me zanima zavarovalništvo. Nekatere vsebine so mi bile že poznane od pouka, zato sem lažje razumela nekatere izraze. Naj bo sodelovanja s podjetji na šoli čim več, saj s tem pridobim več znanja in si lažje predstavljam, kaj si želim biti po poklicu.

Neža Anderluh, 4. b

Obisk Zavarovalnice Triglav je bil zanimiv in poučen, saj sem spoznal, kako delujejo zavarovanja v različnih situacijah in potrebah zavarovancev. Všeč mi je bilo, da sem lahko videl, kako zavarovalnica uporablja digitalno tehnologijo, kot je aplikacija i.triglav, za lažje in hitrejše poslovanje s strankami. Obisk Zavarovalnice Triglav me je navdihnil, da razmislim o svoji prihodnosti in možnostih varčevanja za pokojnino ali druge cilje.

Aleš Poljanšek, 4. b

Patricija Arsenić in Jakob Podbregar Špes iz 4. a z mentorico prof. Andrejo Tanšek

 

 

 

(Skupno 120 obiskov, današnjih obiskov 1)