V četrtek, 18. 1. 2024, je bil na II. gimnaziji Maribor četrtfinale državnega prvenstva v odbojki za dijakinje. Kot tretjeuvrščena s področnega prvenstva je v zelo težki skupini igrala tudi ekipa naše šole. Enakovredno se je borila z Gimnazijo Ptuj in tesno izgubila. Od obeh ekip pa so bile – po pričakovanju – boljše dijakinje II. gimnazije Maribor, ki so tudi napredovale v nadaljnje tekmovanje. 

Po intenzivnih pripravah v šoli in ob izdatni pomoči trenerja Odbojkarskega kluba Celje Gorana Cestnika smo optimistično pričakovali tekmovanje. Žal je na dan turnirja bila ekipa okrnjena zaradi bolezni in poškodb kar treh ključnih igralk. Breme rezultata je tako prevzelo ostalih šest igralk. Igrale so borbeno ter zavzeto in hrabro zastopale Ekonomsko šolo Celje. Osvojile so 3. mesto, kar pa je bilo premalo za uvrstitev v polfinale. 

To je bilo tudi zadnje tekmovanje za stalni članici naše ekipe. Maši Plaznik in Sari Mohor, obe 4. e, se zahvaljujemo za štiriletno udejstvovanje in doprinos k dobrim rezultatom šolske ekipe.

Na tekmovanju v Mariboru so šolo zastopale: Maša Plaznik in Sara Mohor, obe 4. e, Sanja Malinovsky in Zoja Ocvirk, obe 3. b, Iza Štojs, 2. f, in Ines Lemež, 1. b.

Odsotne zaradi poškodb ali bolezni so bile: Taja Ferlež in Lucija Kronovšek, 3. b, in Iza Koren, 1. f.

Čestitke vsem, z optimizmom pa že zremo v prihodnje šolsko leto.

Mentorica ekipe Mateja Volk

(Skupno 114 obiskov, današnjih obiskov 1)