V aprilu je bila uspešno ustanovljena Dijaška skupnost Celje, ki je skupnost vseh celjskih dijakov in njihovih srednjih šol.

S formalno ustanovitvijo preko Kluba študentov občine Celje in s podporo celjskih šol smo se dijaške skupnosti celjskih srednjih šol povezale in ustvarile vez, ki nas bo vodila skozi dobo šolanja in bodočih izzivov.

Smo četrta regijska dijaška skupnost v državi in prepričani smo, da lahko tudi v Celju s skupnimi močmi ustvarimo skupnost, ki bo povezana in enotna za dobrobit nas vseh. Srednja šola je skupnost ljudi, ki se zavzemajo za uspeh, predvsem pa za nove veščine, ki jih pridobivamo skozi šolanje. Čez vso dobo izobraževanja tvorimo celoto z ogromno poznanstvi in še več spletenimi vezmi.

Z veseljem stremimo naprej v prihodnost, ki si jo bomo ustvarili sami. Uspešna prihodnost temelji na poslušnosti, prizadevanju in povezovanju. Srednje šole v Celju smo pripravljene na izziv, ki smo si ga zastavili v zadnjem letu. Prišel je čas, da naše vrednote združimo v skupnost.

V ponedeljek, 24. aprila 2023 je bil v Celjskem domu slovesni dogodek, kot uradna otvoritvena slovesnost ob ustanovitvi.

Na dogodku so nastopili in pomagali dijaki celjskih srednjih šol s svojimi umetniškimi nastopi. Slovesnosti se je poleg ostalih predstavnikov sorodnih institucij in kolegov iz sosednjih regijskih skupnosti, udeležil še predsednik Dijaške organizacije Slovenije. Na dogodku so bili prisotni ravnatelji celjskih šol, predstavniki večine mladinskih organizacij v Sloveniji ter tudi župan MOC Matija Kovač in direktor OU Gregor Deleja, ki sta nam namenila ogromno podpore in pomoč pri ustanovitvi.

Za predsednika DSC je bil izvoljen naš dijak Nik Slemenšek, tudi ustanovitelj regijske dijaške skupnosti, ki se je v zadnjih mesecih lotil povezovanja enajstih srednjih šol v Celju in formiranja skupnosti. V odboru DSC je še pet ostalih dijakov iz celjske regije, ki aktivno delujejo v skupnosti. Vodja DSC, ki koordinira dejavnosti in nadzoruje sredstva, je postal Kristjan Veber (imenovan s strani KŠOC-a).

Verjamemo, da bomo s skupnimi cilji in vrednotami dosegli pričakovane cilje; z glavnim namenom povezovanja dijakov.

Nik Slemenšek, predsednik DSC

(Skupno 174 obiskov, današnjih obiskov 1)