Že osmič zapored je Društvo Radi pišemo z roko od 23. do 27. januarja 2023 pripravilo Teden pisanja z roko.

To je osrednji vseslovenski projekt, v katerem ozaveščamo strokovno in splošno javnost o pomenu ohranjanja pisanja z roko.

Spodbujali smo k razmišljanju o počasnosti in dobrobiti te, kajti današnji način življenja v ospredje postavlja hitrost in obilje, zato se od nje odmikamo, vendar zadovoljstvo prinašata prav počasnost ter umirjenost.

Nosilna tema je bila tokrat Mislim tiho, pišem počasi, s katero smo želeli opozoriti na počasnost, in z njo povezani premišljenost ter osredotočenost, kot na vrednoto, in poudariti dejstvo, da pisava odraža naša notranja stanja.

S približno 120 dijaki različnih starosti in smeri smo se prepustili nekoliko počasnejšemu ritmu in dali svoji domišljiji prosto pot, pri tem pa ustvarili veliko lepih in domiselnih izdelkov, od kolažev, pesmi, haikujev in plakatov.

Vsako leto izbere Društvo tri osebnosti, ki podpirajo ohranjanje pisanja z roko. Letošnji ambasadorji so Rok Terkaj, Aksinija Kermauner, Stanka Dešnik, Natša Močnik in Evgen Car.

Med novosti letošnjega leta sodi »regija v središču«, tokrat Prekmurje, s katero želijo povezati del dejavnosti. Regijska partnerja pri tem sta Osnovna šola Bogojina in Krajinski park Goričko.

Ana-Marija Gračnar

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)