EŠ  Celje  že drugič letos pristopa k dobrodelnemu projektu “Srčna pisma za male borce“.
V tem projektu se obeležuje dan  redkih bolezni v svetu, ki je vedno na zadnji dan v mesecu februarju, letos je to 28. februar.
Dijaki 1. letnikov v sklopu predmeta biologije obravnavajo genetiko. V sled tega  je sodelovanje v tem projektu nadgradnja znanja in  seznanjanja z genetskimi boleznimi. Tako v našem prostoru, kot tudi po svetu.
Dijaki so na povabilo mentoric projekta že lansko leto izkazali zanimanje in veliko stopnjo srčnosti do malih borcev in njihovih staršev. Oblikovali so številna pisma, zgibanke, sporočila, knjigo, s katerimi so prinesli vsaj malo sonca v vsakdanjik njihovih družin. Nekaj lanskih sporočil si lahko pogledate tudi v prilogi (pismo 1, pismo 2, pismo 3, pismo 4, pismo5).
Vse o projektu si lahko preberete v  “prilogi k vabilu srčna pisma 2021” , ki jo je pripravilo društvo “Viljem Julijan”.
Za letošnje leto  2021 se je naš tim EŠC Celje sodelujočih dijakov in mentorjev razširil in že nastajajo novi izdelki. Rok za oddajo  le teh je 10. marec 2021.  Tako bomo tudi letos vnesli nekaj sončnih žarkov mladim borcem in njihovim družinam.
Šolski tim :
Mentorice: Simona Žlof, Helena Mešnjak, Olga Iskra, Majda Lesjak, Suzana Suholežnik, Alenka Gotlin Polak, Andreja Tanjšek, Sonja Salobir Lindsay
Vodja projekta Polona Konec in pomočnica Marija Kolenc
(Skupno 349 obiskov, današnjih obiskov 1)