V projektu Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo 2023/2024, ki ga izvaja Izobraževalni center Eksena, je sodelovala tudi naša šola.

V tednu od 14. do 17. novembra 2023 smo z dijaki izvedli izobraževalno-ustvarjalno delavnico pri slovenščini, zgodovini, biologiji in na razredni uri. Posebno pozornost smo namenili strpnosti in prijateljstvu. Z dijaki smo razmišljali o povezavi med nestrpnostjo in sovražnim govorom.

Razmišljanje smo zaključili s povabilom k pisnem ustvarjanju na temo Sovražni govor – spoštujmo razlike med nami. Cilj je bil spodbuditi dijake, da svojo izkušnjo z žaljivim in s sovražnim govorom izrazijo na ustvarjalen način. Hkrati smo želeli poudariti pomen spoštovanja raznolikosti in preprečevanja sovražnega govora v družbi.

Nekatere izdelke dijakov smo razstavili, z najbolj ekspresivnimi pa sodelovali na natečaju.

»Na likovno-literarnem natečaju projekta Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo 2023/2024 je v kategoriji pisnih izdelkov za srednje šole 1. mesto s prispevkom Zgodba o Aljažu zasedla Valentina Dolinar, 1. a,« je povedala Darja Rizmal.

Na zaključni prireditvi v Hiši EU v Ljubljani je Valentina prejela svečano plaketo.

Spoštovani mentorji in dijaki, zahvaljujem se vam za trud in sodelovanje v projektu. Z veseljem vas ponovno vabim k sodelovanju prihodnje leto. Veselimo se novih skupnih uspehov.

Antonija Petričič Šnajder

(Skupno 130 obiskov, današnjih obiskov 1)