V petek, 7. junija 2024, se je 34 dijakov Ekonomske šole Celje, Gimnazije in srednje šole, v jutranjih urah s spremljevalci odpravilo na dvodnevno strokovno ekskurzijo v Italijo, kjer so uživali v znamenitostih najbolj romantičnega italijanskega mesta in ogledu safariparka ter se dan kasneje brezskrbno zabavali v nepozabnem zabaviščnem parku ob Gardskem jezeru.
Vožnja skozi Ljubljano do slovensko-italijanske meje in nato mimo Benetk do Verone je minila zelo hitro. V mestu ob reki Adiži so dijaki spoznavali znamenitosti mesta Romea in Julije: Julijino hišo z znamenitim balkonom, areno, zelenjavni in gosposki trg. Nato so se odpravili do zoološkega parka Parco Natura Viva, sestavljenega iz treh vsebinskih delov: savane, živalskega vrta in zgodovine živalskega sveta. Skozi savano, kjer se na velikih površinah prosto sprehajajo levi, žirafe, zebre in druge afriške živali, so se peljali z avtobusom. Ogledali so si še živalski vrt, v katerem so videli sibirske tigre, snežne leoparde, nilske konje, evropske bizone, muflone, flaminge, črne labode, opice, svizce …, nato pa občudovali tudi makete dinozavrov v naravni velikosti ter terarij in akvarij z redkimi vrstami rib.
Sobota, 8. junija 2024, je bila namenjena zabavi v največjem in najbolj priljubljenem zabaviščnem parku v Italiji. Gardaland sestavljajo tri tematske vasice, štirideset znamenitosti, trgovine in številne restavracije. Zmajček Peteršiljček, maskota Gardalanda, je dijake popeljal skozi deželo domišljije do vasice ameriškega Divjega zahoda. Naenkrat so se znašli v arabskem svetu, od tam pa jih je pot vodila med gusarje in pustolovski Jumanji. Med številnimi zanimivostmi – tudi adrenalinskimi atrakcijami – je lahko vsakdo našel kaj zase. Prijetno dvodnevno strokovno ekskurzijo so dijaki s spremljevalci sklenili v zgodnjih nedeljskih urah, ko so se polni prijetnih vtisov vrnili v Celje.

(Skupno 180 obiskov, današnjih obiskov 1)