V sredo 22. 3. 2023 je v Hali Golovec Celje potekal že 17. Mednarodni sejem učnih podjetij. Med 49-imi podjetji sta se ga udeležili tudi učni podjetji naše šole AniMall in Eat & Go.Podjetje Animall, d. o. o. so zastopali Aljaž Jošovc, Ermir Cikaqi, Iva Čede, Aneja Bitenc z mentorico Suzano Suholežnik. Dejavnost podjetja je prodaja hrane, pripomočkov in storitev predvsem za mačke in pse ter ostale hišne ljubljenčke.  Večina zaposlenih v podjetju je že od otroštva povezanih z živalmi in želijo izboljšati njihovo življenje. Iz tega sledi tudi njihov slogan ”Negujte njihovo zdravje, obogatite njihovo življenje”.

Prepoznavni so kot izredno visoko družbeno koristno usmerjeno podjetje. Za to so se odločili, ker se zavedajo vedno večje problematike zavrženih živali. Organizirali so dobrodelno akcijo zbiranja mačje hrane. Bila je uspešno zaključena in je odmevala v medijih, saj je bil prispevek o njihovi akciji objavljen v časopisnem članku v Novem tedniku.Na Ekonomski šoli Celje je tradicija, da se učna podjetja povezujejo z realnimi podjetji, kar je tudi rdeča nit poslovanja. Povezali so se s podjetjem Prodex irl, d. o. o., ki je doniralo UP AniMall zdrave, inovativne priboljške, ki v Sloveniji niso na voljo, saj jih  v celoti  izvažajo v tujino. Na stojnici so imeli nagradno igro kolo sreče, nagrade zanjo sta prispevali podjetje Vivapen d.o.o. in Sveče Šeško.V učnem podjetju Eat&Go, d. o. o.  se ukvarjajo s proizvodnjo in prodajo pred-pripravljenih zdravih obrokov. Za dejavnost so se dijaki odločili, ker menijo, da je veliko ljudi, ki želijo biti FIT in ZDRAVI, vendar jim današnji tempo življenja to onemogoča. Zato želijo s ponudbo zdrave hrane in napitkov za takojšnjo uporabo, olajšati in popestriti zdrav vsakdan. Ker jim je pomembna kvaliteta skrbijo, da so surovine v njihovih posodicah iz kontrolirane ekološke pridelave. Zato je njihov največji dobavitelj surovin celjsko podjetje Bufo Eko d. o. o. , ki ima ekološki certifikat. Ker podpirajo lokalne kmetije so se odločili da uporabijo v svojih posodicah mlečne izdelke iz Kmetije Flis in svežo zelenjavo  iz kmetije Legnar.

Na sejmu učnih podjetij so Eat & Go predstavljale: Aldijana Medić, Neža Pikl,  Maja Legnar ter  Lara Kontrec, z mentorico Barbaro Kvas. Tudi UP Eat & Go so pripravili nagradno igro za katero sta nagrade prispevali podjetje Vivapen d. o. o. in Kmetija Flis.Obe podjetji je obiskal tudi gospodarski minister Matjaž Han, ki je pokazal veliko zanimanje za dejavnost in aktivnosti obeh podjetij. Z izjemno samozavestjo pa so dijaki odgovarjali na  zanimiva vprašanja podžupana MOC gospoda Uroša Lesjaka, ki je bil nad obema podjetjema navdušen.Z udeležbo na sejmu so bili dijaki zelo zadovoljni. Uspešno so navezali veliko poslovnih stikov z domačimi in tujimi učnimi podjetji, ter se dogovorili za dolgoročno sodelovanje.Uspešni ljudje se ne rodijo niti ne postanejo skozi noč. Uspeh je rezultat trdega dela, je pot ki jo hodimo, so ljudje, ki jih srečujemo in izkušnje, ki jih dobivamo na tej poti.

Barbara Kvas in Suzana Suholežnik, mentorici učnih podjetij

(Skupno 297 obiskov, današnjih obiskov 1)