V ponedeljek, 20. 3. 2023, sta se dve ekipi naše šole predstavili v finalu nacionalnega srednješolskega tekmovanja Generacija €uro, ki se je odvijalo v naši osrednji bančni instituciji, v Banki Slovenije.

Tekmovanje ima tri kroge. V prvem krogu je potrebno rešiti spletni kviz o monetarni politiki, ECB in delovanju evrosistema.

V drugem krogu je naloga dijakov, da napišejo referat v katerem ocenijo gospodarske in inflacijske obete ter naravnanost denarne politike.

Komisija referate pregleda in najboljše ekipe povabi v tretji krog. Letos se je v tretji krog uvrstilo šest ekip iz treh šol: II. Gimnazije Maribor, Gimnazije Franceta Prešerna Kranj in z naše šole.

Ekipo Podjetniki so sestavljali trije dijaki 3. e-razreda. To so Maša Plaznik, Klara Šestanj in Kristijan Miljanović. Njihova mentorica je bila profesorica Katja Fras Budna. Drugo ekipo z imenom Kapitalisti so zastopali trije dijaki 4. e-razreda. To so Filip Lukman, Leon Motoh in Matevž Ročnik. Njihova mentorica je bila profesorica Katja Teršek.

Obe ekipi sta se na predstavitvi svojih referatov in pri zagovoru pred komisijo odlično odrezali, za kar jima mentorici iskreno čestitata.

Zapisala Katja Fras Budna

(Skupno 292 obiskov, današnjih obiskov 1)