V okviru gledališke vzgoje smo 23. februarja 2023 izvedli gledališko delavnico, pogovarjali smo se s članom igralskega ansambla SLG Celje, Davidom Čehom.  

Na začetku se nam je predstavil in povedal, kako je potekala njegova gledališka pot skozi leta ustvarjanja, od sprejemnih izpitov na AGRFT- u, izobraževanju na Akademiji, do začetkov uvajanja v profesionalna gledališča. Predstavil je svoje vloge, ki jih je odigral v SLG Celje v dvajsetih letih. Z nami je podelil tudi nekaj svojih izkušenj, ki so povezane z notranjim svetom igralca, ki jih večina ljudi ne pozna. Veliko smo izvedeli o poteku dela v gledališču in o ustvarjalnem procesu ob nastanku nove predstave. Pogovarjali smo se tudi o predstavi, ki so si jo dijaki ogledali, Kozlovska sodba v Višnji gori. 

Dijakom smo želeli približati gledališče, ki ni zaprašen zgodovinski relikt, s katerim mladina nima nič skupnega, temveč je kot »najlepša iznajdba človeškega duha« radoživ in iskriv prostor svobode, preizpraševanja, odprtega dialoga, povezovanja, kreativnosti, umetniških in estetskih stvaritev ter doživetij.  

Ana-Marija Gračnar 

(Skupno 191 obiskov, današnjih obiskov 1)