Podjetni in srčni dijaki 3. a-razreda so pri predmetu management ustanovili učno podjetje AniMall in se v trženjskem oddelku odločili, da bodo združili teoretično znanje z družbeno koristnim delom. Organizirali in uspešno izpeljali so dobrodelno akcijo »s tačko v tački«, katere namen je bil zbrati čim več hrane za muce v oskrbi zavetišča Prijazne male zverinice v Celju.

V sredo, 14. decembra, smo predstavniki učnega podjetja AniMall Jošovc Aljaž, Cikaqi  Ermir, Čede Iva in Klasič Domen ter mentorica prof. Suzana Suholežnik,  napolnili prtljažnik avtomobila z zbrano hrano in mačjim posipom ter obiskali zavetišče. Vodja zavetišča gospa Tadeja Majerič nam je bila za donacijo izredno hvaležna, saj se zavetišče financira izključno iz naslova donacij ljudi, ki jim je mar za pomoči potrebne živali. V oskrbi pa ima vedno vsaj 50 muc.

Razkazala nam je prostore zavetišča in opisala postopek od sprejema pomoči potrebnih muc do njihovega odhoda v nov, skrben in varen dom. Pot je dolga, naporna in povezana z visokimi stroški. Vsaka sprejeta muca mora “oddelati” 14 dnevno karanteno, biti testirana za kužne bolezni, cepljena, razparazitena, sterilizirana/kastrirana in čipirana. Z velikim ponosom smo ugotovili, da imajo vsi omenjeni dijaki doma svoje mačje varovance, ki so v celoti veterinarsko urejeni. Poklon dijakom in njihovim staršem. Če bi bili vsi tako ozaveščeni, ne bi na vsakem koraku srečevali zavrženih mačjih revežev.

Veseli smo, da imamo dijake, ki se v mesecu, ko se veselimo, pričakujemo obisk treh dobrih mož, ko so mize obložene z dobrotami, pomislijo tudi na tiste , ki vsega tega nimajo in se za preživetje borijo iz dneva v dan in jim pomagajo. In kot je nekoč rekla princesa Diana “Bodi dober in radodaren brez pričakovanj o nagradi, in se pomiri z dejstvom, da bo dobrota našla svojo pot nazaj do tebe.”

Dijaki UP AniMall z mentorico Suzano Suholežnik

Video:

 

 

 

 

(Skupno 513 obiskov, današnjih obiskov 1)