V petek, 1. 4. 2022, so se dijaki naše šole udeležili 23. državnega tekmovanja iz znanja ekonomije in gospodarstva, ki so ga organizirali na Srednji ekonomsko-poslovni šoli Koper.

Letos se je izvedba tako šolskega kot državnega tekmovanja iz ekonomije prenesla na DMFA (Društvo matematikov, fizikov in astronomov). Dijaki ekonomske gimnazije so tekmovali v znanju iz ekonomije, dijaki programa ekonomski tehnik pa v znanju iz gospodarstva.

Našo šolo je v znanju ekonomije zastopala dijakinja ekonomske gimnazije Teja Štorman iz  4.e-razreda. V znanju iz gospodarstva so se pomerili štirje dijaki programa ekonomski tehnik: Klemen Anclin, Sara Gorenjec in Tjaša Sovinšek iz 4. c-razreda ter Nastja Fidler iz 4. a-razreda.

Vsem tekmovalcem, ki so se pomerili na državnem tekmovanju, iskreno čestitamo. Posebej Klemnu Anclinu in Tjaši Sovinšek, ki sta za svoje dosežke prejela srebrno priznanje.

Želimo si, da bi tudi prihodnje generacije nadaljevale tradicijo dobrih uvrstitev, saj s tem dokazujejo široko ekonomsko znanje. 

Aktiv ekonomije

(Skupno 159 obiskov, današnjih obiskov 1)