V petek, 11. 2. 2022, in v soboto, 12. 2. 2022, so potekali virtualni informativni dnevi Ekonomske šole Celje.

Ker je tudi letošnje šolsko leto prav posebno, dijakom ni preostalo drugega, kot da so se oglasili kar od doma in povprašali našo ravnateljico, profesorje in dijake o posebnostih naše šole in o razlogih, zakaj je ravno Ekonomska šola Celje najboljša izbira.

Prireditev so vodili Ana Lesjak in Miha Komplet, oba iz 3. e, ter Mojca Rogelšek iz 3. b. Svoje izkušnje o dogajanju na šoli so z nami delili perspektivna športnica Maša Plaznik iz 2. e, Leon Motoh iz 3. e, ki se pripravlja na nemško jezikovno diplomo, ter Nik Slemenšek iz 1. f, ki je skupaj z Evelin Korez iz 1. f pripravil tudi filmček z virtualnim sprehodom po šoli. Pridružila pa ste se nam tudi bivša dijaka Gregor Lončar in Trimlon Muja, ki sta podelila svoje izkušnje iz prakse v tujini v sklopu projekta Erasmus+. Svoj glasbeni nastop sta posneli sestri Dermol, Julija iz 3. a in Hana iz 2. e.

Po uradnem delu prireditve so dijaki povabili osnovnošolce v Breakeout sobe glede na izobraževalni program, ki jih je zanimal, kjer so skupaj z dijaki še poklepetali in odgovori še na kakšno neodgovorjeno vprašanje.

V Breakeout sobah so ekonomsko gimnazijo zastopali Miha Komplet in Ana Lesjak, oba iz 3. e, ter Nik Slemenšek iz 1. f, program ekonomski tehnik so zastopali Mojca Rogelšek in Maruša Mastnak, obe iz 3. b, ter bivši dijak Gregor Lončar, program tehnik varovanja so zastopali Maja Žižek, Mia Zidar in Miha Mihevc, vsi iz 3. c, program trgovec so zastopali Neja Klemen in Špela Mohorko, obe iz 3. č, ter bivši dijak Trimlon Muja.

Veseli smo, da smo lahko bodočim dijakom predstavili našo šolo in jim tako pomagali pri sprejemanju pomembne odločitve o izbiri srednje šole.

 Barbara Slatenšek, svetovalna delavka

(Skupno 574 obiskov, današnjih obiskov 1)