Naši učni podjetji UP LENIVC, d. o. o., in UP ZATE, d. o. o., so se letos prvič predstavili na 53. MOS-u ob boku uspešnih slovenskih podjetnikov v projektu MOSovi podjetni talenti. Za dijake je to pomenilo dodaten izziv, saj se je bilo potrebno po več kot enoletnem poslovanju na daljavo pripraviti na ponovni nastop in predstavitev v živo, kar je od dijakov zahtevalo precej organizacijskih in podjetniških spretnosti. Turistična agencija LENIVC, d. o. o., ki so jo zastopali Tim Lampret, Klavdija Tržan, Gaber Vizlar in Nik Vrešnjak, vsi dijaki 4. a, so udeležbo popestrili z računalniško nagradno igro kolo sreče, katere nagrada je bila fotografiranje s podjetniškim timom.
Dijaki so med drugim krepili svoje veščine tudi z obiskom podpornih institucij za podjetništvo v Sloveniji, kot so AJPES, Obrtno podjetniška zbornica Slovenije, GZS in banke. Kot turistična agencija, ki opravlja prevoze potnikov, so obiskali tudi DARS in se seznanili z e-vinjetami. Navdušeni so bili nad pilotskim projektom Pošte Slovenije – dronom za raznos pošiljk.

Dijaki  učnega podjetja Zate, d. o. o., Larisa Bernard, Gal Guček, Anile Cocaj in Martin Deželak iz 4. a-razreda so se za sejemski nastop pripravili skupaj z mentorico Andrejo Tanšek. Cilj njihovega učnega podjetja je spodbujanje ljudi k podjetništvu, skrbi za okolje in humanitarnosti. Mimoidoče so nagovarjali z motivacijskimi napisi na majicah, ekološko in humanitarno opremljeno stojnico, kjer niso manjkali tudi njihovi sponzorji Afrodita, Malinca, Vivapen in Kemoplast kot pomembni podporniki iz gospodarstva. Ker so želeli čim bolj upravičiti njihov logotip majice v
sončku in slogan Sodelujemo in pozitivno delujemo, so humanitarno zbirali prostovoljne prispevke za Vesele nogice. Pripravili so drobna darila sponzorjev in z zbranimi prispevki podprli njihov projekt Korak za prihodnost. Veseli so bili opaženosti njihovih stojnic in pohvale s strani obiskovalcev in podjetnikov ter NT&RC za prispevek k
ekologiji in družbi kot celoti. Veseli so priložnosti za sodelovanje na Celjskem sejmu, tkanju novih vezi z zastopanimi podjetji ter ostalimi učnimi podjetji Slovenije. V izjemno pomoč jim je bilo dobro sodelovanje obeh učnih podjetij ter njunih mentoric kot vzor dobrega medsebojnega sodelovanja in povezovanja. Zahvaljujejo se tudi profesorici Heleni Muha za pomoč in nasvete pri vizualnem izgledu njihove stojnice.

Dijaki so s svojim nastopom na sejmu tako navdušili, da so jim v določenih podjetjih celo ponudili zaposlitev. To dokazuje in potrjuje dejstvo, da smo na pravi poti v pripravi naših dijakov za vstop na trg dela.

Mentorici Suzana Suholežnik in Andreja Tanšek z dijaki 4. a-razreda

(Skupno 531 obiskov, današnjih obiskov 1)