V petek, 14. 2. 2020, in v soboto, 15. 2. 2020, je Ekonomska šola Celje gostila bodoče srednješolce in njihove starše. Zanje smo pripravili pestro dogajanje (delavnice, stojnice ter predstavitev izobraževalnih programov). Na predstavitvah in uvodnem programu so združili moči naši dijaki in profesorji. Kot poseben gost se nam je pridružil gospod Boštjan Jager, predstavnik podjetja Jagros, d. o. o., s katerim naša šola zgledno sodeluje.

Na stojnicah sta nam pridružila tudi predstavnika trgovin Spar in Jager. Vsem obiskovalcem se zahvaljujemo za njihov obisk in upamo, da se z njimi v jeseni srečamo na Ekonomski šoli Celje. 

Objavljamo nekaj fotografij:

Celotna fotogalerija je dostopna na naši facebook strani.

Naši novinarji (Pia Posl in Tina Strašek iz 1. e; Rebeka Kubale, Ines Plevčak, Tim Veber, Larisa Bernard, Tilen Veber, Martin Deželak in Eva Mastnak iz 2. a; Bor Ocvirk in Lana Jošovc iz 2. e) so pod mentorstvom profesorice Alenke Gotlin Polak strnili vtise naših obiskovalcev. 


NEKATERA MNENJA OBISKOVALCEV

PROGRAM TRGOVEC

Dijaki:

Melisa iz Hrastnika je povedala, da ji je bila predstavitev šole všeč in da je dobila dovolj informacij. Najbolj všeč ji je bila praktična delavnica. Zanima se za program trgovec, saj ji je všeč trgovina. Informacije o šoli je dobila od tete, ki je tudi obiskovala ta program. Nima pripomb. O vpisu v šolo je že prepričana, saj ne bo obiskala nobene druge šole.

Urši iz Rogaške Slatine so bile na predstavitvi šole najbolj všeč delavnice, ker bi želela biti prodajalka. Odločila se je za program trgovec, o katerem je dobila informacije na spletu in pri svetovalnem delavcu. Pričakuje, da bo, zaradi novih prijateljev in novega okolja, boljše kot v osnovni šoli. Popoldne bo obiskala še Šolo za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje.

Žanu iz Žalca je bila predstavitev šole zanimiva in je dobil dovolj podatkov. Odločil se je za program trgovec, za katerega je dobil informacije od starejšega dijaka naše šole. Ni imel nobenih pripomb. Od šole pa pričakuje, da se bo veliko naučil.

Starši:

Tudi Uršini materi, gospe Brigiti, so bile poleg predstavitve šole najbolj všeč delavnice, kjer je opazila, da potrebujejo dijaki za delo prodajalca tudi ročne spretnosti. Šola je izpolnila njena pričakovanja in dobila je dovolj informacij. Od šole pričakuje, da bo njena hči dobila samozavest in občutek, da zmore.

Gospod Bojan iz Velenja je povedal, da mu je bila šola všeč, opazil je, da ima zelo veliko stopnic. Pohvalil je tudi delavnice. Šola je izpolnila njegova pričakovanja, dobil je dovolj informacij. Od šole pričakuje, da se bo njegov sin veliko naučil in bo postal uspešen.

 

PROGRAM EKONOMSKI TEHNIK

Dijaki:

Patricija iz Celja je povedala, da je njen prvi vtis o šoli odličen. Všeč ji je, ker smo šola, ki dijake nauči upravljati svoje podjetje. Informacije o naši šoli je dobila od sošolcev, obiskala je program ekonomski tehnik, dobila je dovolj informacij in nima pripomb, druge šole ne bo obiskala.

Beni iz Vonarja je bila predstavitev zanimiva in je zadovoljna z informacijami. Za našo šolo se je odločila, ker so jo ji predlagali njeni prijatelji. Zanima jo program ekonomski tehnik. Ni imela pripomb, ker je bilo vse odlično. Obiskala bo še šolo za storitvene dejavnosti.

Prvi vtis Nika iz Celja o naši šoli je bil v redu. Za nas se je odločil, ker ga zanima podjetništvo. Želi se vpisati v program ekonomski tehnik. Podatke o nas je dobil v osnovni šoli. Od šole pričakuje lepe ocene in dobro počutje.

Neža iz Šentjurja je povedala, da ji je bilo pri nas zelo všeč ter da sta jo najbolj pritegnila predstavitev programa ekonomski tehnik in vljudnost profesorjev. Dobila je vse informacije, ki jih je želela. Pričakuje lepe ocene in dober odnos profesorjev.

Neža iz Šentjurja je povedala, da ji je bila predstavitev šole všeč, vpisala se bo v program ekonomski tehnik. Glede predstavitve ni imela pripomb. Informacije o šoli je dobila pri starših.

Tia iz Celja je povedala, da ji je šola všeč in se bo k nam zagotovo vpisala, informacije je dobila na spletu. Danes popoldne si bo ogledala še turistično šolo.

 

Starši:

Gospa Tanja iz Celja je povedala, da je bila predstavitev vrhunska in je bila nad njo navdušena. Izpolnili smo njena pričakovanja, s hčerjo je bila na predstavitvi programa ekonomski tehnik. Pričakuje, da bo hči uspešno zaključila šolo.

Gospa Zrinka iz Pristave pravi, da je bila predstavitev zanimiva in da je začutila neko domačnost, kar ji je bilo zelo všeč. Šola je izpolnila vsa njena pričakovanja. Njena hči se zanima za program ekonomski tehnik.

Gospod Vinko in Poljčan pravi, da sta šola in program ekonomski tehnik izredno zanimiva, njegovi prvi vtisi so odlični, vendar meni, da je dobil premalo informacij. Od šole pričakuje samo veliko znanja in dobrega počutja za svojega sina.

Gospod Darku iz Podčetrtka sta bili šola in predstavitev všeč. Njegov otrok se želi vpisati v program ekonomski tehnik. Všeč mu je, da je naša šola majhna in se zato ljudje med seboj bolje poznajo.

Gospe Mariji iz Poljčan je bila predstavitev zelo všeč. Dobila je dovolj informacij in pravi, da je šola izpolnila njena pričakovanja. Njenega otroka zanima program ekonomski tehnik. Od šole pričakuje zrel odnos do dijakov, da bodo torej učitelji njenega otroka dobro poučevali in mu dali dovolj znanja.

 

PROGRAM EKONOMSKA GIMNAZIJA

Dijaki:

Klara iz Rogaške Slatine pravi, da ji je naša šola zelo všeč. K nam bi se rada vpisala, ker jo zanima ekonomija. O nas je izvedla v osnovni šoli in od prijateljev, ki so že hodili v to šolo. Trenutno jo najbolj zanima program ekonomska gimnazija. Pravi, da je dobila dovolj informacij in ni pričakovala ničesar več. Pozanimala se bo še o programu medijski tehnik.

Erna iz Rogaške Slatine je povedala, da je bil prvi vtis o naši šoli dober. Najbolj ji je bila všeč predstavitev v telovadnici. Na šolo bi se vpisala, ker ji je všeč ekonomija. Informacije o šoli je dobila od prijateljev. Zanima jo program ekonomska gimnazija. Upa, da bo imela pri nas dobre ocene in bo spoznala nove prijatelje. Popoldne pa bo obiskala še GCC.

Živa iz Luč nam je zaupala, da ji je bila predstavitev programa ekonomska gimnazija zelo všeč in da je izvedela vse, kar je želela. Šola ji je bila zelo všeč že lani, ko se je prvič udeležila informativnega dneva. Pravi, da je dobila vse potrebne informacije, smo pa tudi edina šola, ki jo bo obiskala.

Gaja iz Ljubečne je povedala, da je bila predstavitev šole zanimiva. K nam bi se rada vpisala, ker na šoli ni predmeta fizika. Šolo ji je predlagala nekdanja dijakinja ekonomske šole. Od šole pričakuje medsebojno povezanost dijakov. Obiskala bo še GCC. Na predstavitvi je dobila dovolj informacij.

 

Taja iz Sevnice je za našo šolo izvedela po spletu in od prijateljev. Predstavitev ji je bila zelo všeč, predvsem podatek, da na programu ekonomska gimnazija ni fizike. Razmišlja, da bi obiskala še GCC.

 

Starši:

Gospe Sanji iz Luč je bila predstavitev všeč in je dobila dober prvi vtis ter dovolj informacij. Njenega otroka zanima program ekonomska gimnazija. Šola se ji je zdela inovativna.

Gospa Nataša je povedala, da si je njena hči ogledala predstavitev program ekonomska gimnazija, vendar še ni prepričana, ali se bo vpisala na to šolo;  če pa se bo, gospa Nataša od hčere pričakuje, da jo bo uspešno opravila.

 

PROGRAM TEHNIK VAROVANJA

Dijaki:

Moniko iz  Celja zanima program tehnik varovanja. Šola ji je ugajala, se posebej ji je bilo všeč, da je na šoli toliko plakatov. Obiskala bo še zdravstveno šolo. Dobila je dovolj informacij. Informacije o tej šoli je dobila v osnovni šoli.

 

Starši:

Gospod Stane iz Šentjurja pravi, da njegovega sina zanima program tehnik varovanja. Šola mu daje pozitivno energijo. Všeč so mu hodniki in razporeditev učilnic. Pohvalil je tudi prireditev in celotno predstavitev, dobil je dovolj informacij.

Gospod Gregor iz Laškega pravi, da ima šola zelo pester izbor programov, čeprav njegovega sina najbolj privlači program tehnik varovanja. Od šole pričakuje, da bo imela korekten in pošten odnos z dijaki. Šola je izpolnila vsa njegova pričakovanja in dobil je dovolj informacij.

(Skupno 895 obiskov, današnjih obiskov 1)