NAZAJ

id_etNEKAJ OSNOVNIH INFORMACIJ 

Želiš razvijati podjetniško miselnost? Se naučiti samostojnega načrtovanja projektov? Delovati v učnem podjetju? Razvijati iniciativnost, odgovornost in skupinsko delo?

Postani ekonomski tehnik/ekonomska tehnica!

Preberi več …


PREDMETNIK

et-predmetnik

  • ekonomska geografija,
  • razvrščanje blaga,
  • slovenščina,
  • informacijsko-komunikacijska tehnologija,
  • poslovno računstvo,
  • sodobno gospodarstvo,
  • finančno poslovanje,
  • tuji jeziki … in → Preberi več …

Natančno razporeditev ur po letnikih najdeš na tej povezavi.

 


POKLICNA MATURA

et-pom

Štiriletno izobraževanje se zaključi s poklicno maturo.

Po uspešno opravljeni poklicni maturi se lahko vpišeš na izbran višje- ali visokošolski študij,
izbiraš pa lahko tudi med nekaterimi univerzitetnimi študijskimi programi,
v kolikor se odločiš za opravljanje petega maturitetnega predmeta.

Preberi več …

 

Podelitev spričeval poklicne mature


ZAKLJUČNI PLES


V OKVIRU POUKA SI V UČNIH PODJETJIH NABIRAMO PRAKTIČNA ZNANJA

Na Ekonomski šoli Celje imajo dijaki v času izobraževanja možnost krepiti podjetništvo in preizkusiti, kako deluje podjetje v resničnih okoliščinah. Edina razlika med učnim in realnim podjetjem je v tem, da v učnem podjetju ne poslujejo z realnim trgom, ampak z drugimi učnimi podjetji v Sloveniji in s 7500 učnimi podjetji v 42-ih državah.

Vsa učna podjetja se registrirajo, dobijo davčno številko in TRR, za računovodske storitve  uporabljajo Minimax in za opravljanje plačilnega prometa Europenovo banko. Dijaki delajo po oddelkih, rdeča nit delovanja učnih podjetij so med drugim tudi humanitarnost, skrb za zdravje, praksa v tujini in povezovanje z gospodarstvom in podjetništvom.

V letošnjem šolskem letu imamo na šoli naslednja učna podjetja. Preberite, kaj so o delu zapisali njihovi “zaposleni” dijaki!

Ekonomska šola Celje vodi Centralo vseh učnih podjetij ekonomskih šol v Sloveniji, v katero je vključenih čez 90 učnih podjetij. Je tudi glavna organizatorica Mednarodnega učnega sejma v Celju. Na tekmovanju  sodelujejo učna podjetja srednjih ekonomskih šol v Sloveniji in okrog 30 učnih podjetij iz tujine. Na tekmovanju dijaki krepijo poslovno komuniciranje v maternem in v tujem jeziku, poslujejo in s podjetniškimi idejami tekmujejo med seboj.

Utrip na Mednarodnem sejmu učnih podjetij


SODELUJEMO Z RAZLIČNIMI PODJETJI IN SPOZNAVAMO NJIHOVO POSLOVANJE

Rdeča nit delovanja učnih podjetij je sodelovanje z gospodarstvom. V času pred korono so zaposleni v učnih podjetjih obiskovali številna uspešna podjetja in pri njih nabirali dragocene poslovne izkušnje. UP Mintee d. o. o. je obiskalo Grafiko Gracer in Vivapen. UP Choco Drops d. o. o. Čokoladnico Olimje, UP Veles d. o. o. pa prodajalno L´Occitane v Citycentru Celje. Vsi skupaj pa so obiskali še Slaščičarno Zvezda in se sladkali z njhovimi znamenitimi rolcami. Zdaj je obiske gospodarstvenikov nadomestila udeležba na videotržnicah.

MNENJA DIJAKOV


SE ZA KONEC PREIZKUSIŠ ŠE V SPOMINU? Poišči pare – slike, ki sodijo skupaj. 

(Skupno 2.095 obiskov, današnjih obiskov 1)