Drage dijakinje in dragi dijaki!

Nezadržno se približujejo božično-novoletni prazniki, tisti čarobni čas, ko se prelomi leto. Naj bodo tudi letos kljub situaciji, kakršna je, polni topline, upanja in optimizma za naprej. Zato naj vam in vsem nam v teh turobnih zimskih dneh razveselijo srce tudi drobni okraski, ki jih boste izdelali sami.

Specializirane trgovine in papirnice so trenutno zaprte in ravno to naj vam bo izziv, da boste z veliko mero dobre volje, ustvarjalnosti in domišljije ustvarili okraske iz materialov, ki so okoli vas in so vam ves čas na voljo. Morda boste morali kupiti še kakšnen lepilni trak in lepilo za papir ali pa močnejše sekundno lepilo. Lahko ustvarite angelčke, snežinke in ostale okraske iz testenin različnih oblik, okraske iz časopisnega in revijalnega papirja, okraske iz slanega testa, modelirne mase, storžev, vejevja, lesa, posušenega sadja, papirnatih prtičkov in krožnikov, okraske iz blaga, starih nogavic, volne, vrvice, tulcev toaletnega papirja ter ostalih naravnih in tudi recikliranih materialov, npr. iz tetrapak embalaže za mleko in sokove (kems embalaže), starih žarnic …

Namesto kroglic iz stiropora, ki jih trenutno ne morete kupiti, lahko izdelate kroglice iz časopisnega papirja in jih nato obložite z izbranimi materiali.

Ozrite se okoli sebe in našli boste marsikaj, kar vam bo v pomoč, glavno vodilo pa naj vam bo, da so materiali naravni ali reciklirani in da so okraski delo vaših rok. Prepričani smo, da vaša ustvarjalnost nima meja.

NE POZABITE! Božično-novoletni okrasek boste izdelovali v ponedeljek, 21. 12. 2020. Kot dokazilo vaše ustvarjalnosti naredite 2 fotografiji (eno fotografijo izdelave okraska in eno fotografijo okraska) in obe fotografiji še isti dan pošljite razredniku/razredničarki, da označi v easistentu vašo prisotnost na ekološkem dnevu. Zanimive oz. izvirne fotografije bo vaš razrednik/razredničarka poslal/a prof.  Simoni Sever Punčoh za objavo na spletni strani šole. Eno fotografijo pa še pošljite prof. Alešu Hofman (1. A, B, C, Č in D) ali prof. Maji Jerič (1. E) v ocenjevanje.

Narejeni okrasek boste v torek, 22. 12. 2020 na športnem dnevu (glej natančnejša navodila za 22. 12.  2020) odnesli v naravo in se z njim fotografirali. Čim bolj izvirno narejeno fotografijo še isti dan pošljite razredničarki/razredniku, da vam prizna IND in razrednemu športnemu referentu, da bo izdelal razredni fotokolaž in ga poslal do 23. 12. 2020 do 18.00 ure  prof. Simoni Žlof (Simona.Zlof@escelje.si). Razredni fotokolaž bomo objavili na spletni strani šole.

Dijaki ne pozabite,  da tudi 22. 12. 2020 veljajo šolska pravila in priporočila za preprečevanje širjenje koronavirusa. Prav tako vas moramo spomnite, da za objavo na spletni strani šole oz. za izdelavo razrednega fotokolaža naredite in oddajte takšno fotografijo, katero lahko javno objavimo, ker se vi s tem strinjate.

Želimo vam lepa decembrska dneva!

Profesorici Maja Jerič in Simona Žlof

 

(Skupno 423 obiskov, današnjih obiskov 1)