Spoštovane dijakinje in spoštovani dijaki zaključnega letnika!

V letošnjem šolskem letu boste morali sprejeti pomembno odločitev – vpis na študij.V tem času se tudi karierno svetovanje seli na splet.

V sredo, 25. 11. 2020, se boste dijaki 4. A, 4. B, 4. C, 4. E, 2. A PTI, PT in MT »odpravili« na virtualni karierni sejem. Po sejmu boste lahko samostojno aktivno raziskovali študijske programe, lahko se boste udeležili »Kariernega kažipota za mlade«, kjer bo na voljo tudi karierno svetovanje preko spletne klepetalnice.

Prisotnost dijakov na virtualnem kariernem sejmu se bo preverjala.

Aktivno raziskovanje kariernega sejma bo potekala po naslednjem razporedu:

11.20–11.55 – aktivno raziskovanje po virtualnem kariernem sejmu

11.55–12.10 – odmor

12.10–12.45 – aktivno raziskovanje po virtualnem kariernem sejmu

12.45–13.00 – odmor

13.00–13.45 – aktivno raziskovanje po virtualnem kariernem sejmu

Ob 13.45 dijaki zaključnega letnika končate s poukom.

 

Navodila za vstop v virtualni karierni sejem:

Ob prvem vstopu v virtualni sejem se morate najprej REGISTRIRATI na povezavi: https://www.karierni-sejem.si/registracija

Pri registraciji uporabite svoje ime in priimek, izberite svojo šolo in svoj razred (npr. dijaki 4. A razreda izberete razred EŠC-4.A). Pri registraciji je pomembno, da pravilno vnesete svojo podatke, saj bomo preverili vašo prisotnost in aktivnost na virtualnem sejmu.

Po opravljeni registraciji boste na vaš elektronski naslov prejeli povezavo, preko katere boste potrdili svojo registracijo. Kliknite na povezavo, nato se prijavite z elektronskim naslovom in geslom. Kliknite na karierni sejem za srednješolce in odprlo se vam bo okence:

Ob kliku na »Študij na Univerzi v Mariboru« boste lahko raziskovali med študijskimi programi, ki se izvajajo na Univerzi v Mariboru. Kliknite na želeno fakulteto in nato lahko znotraj nje raziskujete – preberete predstavitev fakultete in študijskih programov, ogledate si lahko videe, vstopite v spletno klepetalnico, kjer lahko zastavite svoje vprašanje ipd.

Ob kliku na »Študijski programi« boste lahko raziskovali študijske programe, ki se izvajajo znotraj Univerze v Ljubljani.

Ob kliku na »Karieri kažipot za mlade«boste lahko raziskovali poklice prihodnosti, si prebrali nasvete glede kariernega odločanja itd.

Obiščete lahko tudi druge možnosti: Poklici v gospodarstvu in podjetništvu, Poklici v javnem sektorju, Vseživljenjsko učenje itd.

V primeru tehničnih težav in drugih vprašanj se obrnite na svetovalno delavko Barbaro Slatenšek preko elektronske pošte Barbara.Slatensek@escelje.si ali telefonske številke 041-442-854.

Izkoristite priložnost in raziščite svoje možnosti glede vpisa na študij!

Barbara Slatenšek, svet. del. in Simona Žlof, koordinatorica OIV

(Skupno 309 obiskov, današnjih obiskov 1)