Drage dijakinje in dijaki ter spoštovani starši,

s ponedeljkom, 16. 3. 2020, smo v skladu z novo odredbo namenjeno preprečevanju koronavirusa vsi vzgojno-izobraževalni zavodi zaprli svoja vrata. Zaprtje bo trajalo do preklica, ki ga določi Vlada Republike Slovenije. 

Dežurna številka v času začasne prekinitve pouka (samo za nujne zadeve):  041 318 068 (od 8.00 do 12.00). V tem času na šoli ne morete urejati ničesar (npr. dvojnikov spričeval, potrdil o vpisu …), ker bo vhod zaprt.

Pouk bomo v času od 16. 3. 2020 do preklica izvajali na daljavo – preko spleta (elektronske pošte ali spletnih učilnic), praviloma  v času, ko bi potekal pouk po urniku. V tem času boste od učitelja dobili zadolžitve. Učitelj vam bo  določil delo, vas seznanil z  načinom preverjanja opravljenega dela in tudi z možnostjo ocenjevanja opravljenega dela npr. seminarske naloge. Prosim, da šolske obveznosti opravljate resno. Zadolžitve boste od učiteljev prejeli na razredne elektronske naslove, zato jih redno spremljajteDijaki zaključnih letnikov čas izkoristite tudi za priprave na maturo, poklicno maturo oz. zaključni izpit. Dokončate lahko tudi zaključne naloge, konzultacije z mentorji pa v tem času opravljate po elektronski pošti.

Rok za prijavo na splošno in poklicno maturo je 31. 3. 2020. Prijavnice sprejemamo elektronsko (skenirane ali elektronsko izpolnjene prijavnice) na elektronske naslove tajnic splošne in poklicne mature (SM – marjana.gajsek@escelje.si in PM – lilijana.povalej@escelje.si) ali po navadni pošti. Obrazce najdete na zavihku Za dijake in starše – Šolski obrazci. 

Vse prireditve, tekmovanja in PUD so do nadaljnjega prestavljene za nedoločen čas. Izpitov za odrasle in uradnih ur v času zaprtja šole ne bo. 

Prosimo vas, da upoštevate naslednja navodila:

  • Bodite previdni in dosledno upoštevajte vsa navodila ter sledite protokolom preventivnih ukrepov, ki so zbrani na spletni strani NIJZ. Izogibajte se  množičnih stikov (nakupovalna središča, prireditve, praznovanja …), potovanj v tujino, medgeneracijskih in tudi medvrstniških stikov.
  • Spremljajte obvestila Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, spletne strani šole in navodila vaših učiteljev.
  • Spremljate le uradne kanale in ne podlegajte paniki, ki jo zlonamerno povzročajo lažne novice, ki krožijo na določenih spletnih (pa tudi drugih) medijih. Uradna spletna stran, kjer so objavljene vse novice povezane z epidemijo, je https://www.gov.si/teme/koronavirus/

Pazite nase, na svoje zdravje in zdravje vseh ostalih in ostanite doma. 

Bernarda Marčeta, ravnateljica-direktorica

(Skupno 893 obiskov, današnjih obiskov 1)