Dijaki, zaposleni v učnem podjetju Mintee, d. o. o., smo si za enega izmed ciljev našega poslovanja zadali aktivno sodelovanje s podjetji, ki opravljajo enako dejavnost kot mi. To je izdelava personaliziranih rokovnikov in pisal. Tako smo prejšnji mesec obiskali podjetje Vivapen, d. o. o., ki nam je ob obisku doniralo bogato zbirko pisal. Danes pa smo z mentorico prof. Suzano Suholežnik obiskali Grafiko Gracer. Nad obiskom smo bili več kot navdušeni, saj smo lahko v živo spremljali, kako bi bilo videti poslovanje našega učnega podjetja v realnem gospodarstvu.

V Tiskarni Gracer nas je prijazno sprejel direktor Miran Gracer. Povabil nas je v svojo pisarno, kjer smo prijetno pokramljali. On je obujal spomine na svoja srednješolska leta na Ekonomski šoli Celje, mi pa smo mu predstavili delovanje našega podjetja in našo poslovno zgodbo.

Kako se je sploh vse začelo? …

Ustanovitelji smo tesni prijatelji in sošolci, ki prosti čas radi preživljajo skupaj. Velikokrat smo se med seboj dogovarjali, kdaj se bomo spet skupaj srečali, kdaj ima kdo rojstni dan. Želeli smo si, da bi imeli pregled nad dejavnostmi vsakega od nas, da bi se lahko uskladili. Zamikalo nas je nekaj povsem novega, kreativnega in lepega na pogled, zato smo si sprva izdelali vsak svoj unikatni rokovnik in ugotovili, da je ta ideja všeč tudi drugim …

No tako se je začela naša skupna pot v svet izdelovanja personaliziranih rokovnikov.

Nato nas je g. Gracer povabil na ogled proizvodnih prostorov. Sprva nas je seznanil, kako se sploh pripravijo na izdelovanje in tiskanje. Izdelajo si matrice, nato pa se delo preseli v veliko halo, polno strojev za tiskanje. Tiskajo na velike pole, ki gredo v razrez.
Popeljal nas je tudi v prostor, kjer smo lahko pogledali zaključna dela in končane izdelke.
Najbolj nas je navdušila izdelava oz. tiskanje našega zbornika ob 150. obletnici naše šole. Videli smo ga v že skoraj končani obliki, ki ji je manjkal samo še razrez in sestavitev.

Na koncu nam je namenil donacijo izdelkov, ki jih bomo uporabili pri poslovanju našega podjetja.

Pravijo, da se v mladih ljudeh skrivajo najboljše ideje, saj smo neobremenjeni, naše misli in ideje pa so neomejene. Pomembno je, da se podjetja povezujejo z mladimi, saj nam tako dajo zagon za naprej, odprejo pa nam tudi številne možnosti za dejansko poslovanje.

Lara Vrečko Kotnik, Tina Šibanc, Eva Tržan in Selmana Odobašić so o poslovnem obisku povedale naslednje: Že takoj ob vstopu v podjetje smo dobile pozitiven vtis o podjetju, prijaznost direktorja Mirana Gracerja pa je bila samo še pika na i. Dobile smo tudi vzpodbudo za naprej, saj se je navdušil nad našo idejo in pokazal veliko zanimanje za le to. Potrudil se je s predstavitvijo podjetja in prikazom dela, najbolj pa nam je bila všeč sproščenost in prijazen odnos.

Zaposleni v UP Mintee, d.o.o., z mentorico prof. Suzano Suholežnik

(Skupno 584 obiskov, današnjih obiskov 1)