Celjsko Društvo proti mučenju živali Celje (v nadaljevanju DPMŽ Celje) se iz leta v leto srečuje z vedno večjim številom zavrženih in pomoči potrebnih živali, predvsem mačk in psov. Ena izmed vrednot dijakov Ekonomske šole Celje je tudi dobrodelnost. Zato so se dijaki s profesoricama Suzano Suholežnik in Andrejo Tanšek odločili, da priskočijo na pomoč DPMŽ Celje. V septembru so pričeli z akcijo zbiranja hrane in pripomočkov za živali, ki sta jo organizirali dijakinji  drugega letnika Ana Germ in Tinka Napret-Kaučič. Izdelali sta plakate in dijake k sodelovanju povabili preko ozvočenja in socialnih omrežij. Akciji so se poleg dijakov pridružili tudi profesorji z ravnateljico Bernardo Marčeta.  Prispevali so hrano in denarna sredstva, ki jih bo društvo namenilo za pokritje veterinarskih stroškov. Le ti so zelo visoki, saj se društvo dnevno sooča s poškodovanimi in bolnimi živalmi. V času akcije je potekalo tudi ozaveščanje dijakov o pomenu sterilizacij in kastracij mačk in psov, o primerni skrbi za živali ter da je potrebno vsako zanemarjanje živali prijaviti na upravo za varno hrano ali na številko 113. Z rezultatom akcije so tako profesorji, ravnateljica kot tudi dijaki zelo zadovoljni, saj so s svojim sodelovanjem doprinesli pomemben prispevek srčnosti, ljubezni in k boljši družbi kot celoti.

Članek zaključujemo z mislijo: Rešitev ene živali za svet ne pomeni velike spremembe, a rešitev ene živali spremeni njej svet za vedno.

Organizatorici akcije  Ana Germ in Tinka Napret-Kaučič sta povedali:

»V mesecu septembru sva na pobudo profesoric Suzane Suholežnik in Andreje Tanšek organizirali  akcijo zbiranja hrane in pripomočkov za zapuščene živali. Obe sva veliki ljubiteljici živali, saj ima Ana doma mačko in psa, Tinka pa čudovitega zlatega prinašalca in ribe. Nad predlogom sva bili obe zelo navdušeni, zato sva se zelo potrudili, da bi zapuščenim živalim v čim večji meri pomagali. Vso zbrano hrano in pripomočke smo darovali DMPŽju, pri čemer so sodelovali številni dijaki in profesorji z ravnateljico naše šole. Vsem in vsakemu posebej iskrena hvala.«

Koordinatorici akcije Suzana Suholežnik in Andreja Tanšek

(Skupno 735 obiskov, današnjih obiskov 2)