TEDEN VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA NA EKONOMSKI ŠOLI CELJE

Ekonomska šola Celje se je tudi v letošnjem šolskem letu vključila  v  projekt Teden vseživljenjskega učenja (TVU), ki je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Z njo Andragoški center Slovenije s številnimi dogodki opozarja na vseprisotnost ter pomen učenja v vseh življenjskih obdobjih.

Teden vseživljenjskega učenja je potekal med 10. 5. in 30. 6. 2019. Naša šola se je vanj vključila z organizacijo različnih dogodkov. Predavanja, delavnice, razstave  in kulturne prireditve so namenjene dijakom, zaposlenim, upokojenim sodelavcem in ostalim. Že vrsto let sodelujemo tudi z zaposlenimi in varovanci Doma ob Savinji.

V okviru TVU 2019 smo pripravili številne dogodke.

  1. 5. do 21. 6. – Alfa in omega – likovna delavnica na temo del Leonarda da Vincija

pod vodstvom mentorja Aleša Hofmana.

  1. 5. do 30. 6. – Razstava slik profesoric Dore Glavnik in Irene Naraks.

20. 5. – Recital V mladih brezah tiha pomlad, v mladih brezah gnezdijo sanje –poezija Ivana Minattija za varovance Doma ob Savinji pod vodstvom mentorice Majde Lesjak.

21. 5. – Potopisno predavanje Gruzija in Armenija v izvedbi profesorice Marije Vodušek za upokojene sodelavce šole.

23. 5. – Bralna urica – bralno druženje pod mentorstvom knjižničarke Marjete Šelih

30. 5. – Ustvarjalna delavnica Predelaj si svoje oblačilo v izvedbi profesorice Urške Sotler.

       Maja Jerič, nosilka projekta TVU na Ekonomski šoli Celje

TVU 2019 – Razstava slik profesoric DORE GLAVNIK in IRENE NARAKS

Sošolki in prijateljici  iz srednješolskih in študentskih let ter dolgoletni profesorici naše šole, Doro Glavnik in Ireno Naraks, druži tudi ljubezen do likovne umetnosti. Že vrsto let ustvarjata v skupini ljubiteljskih slikarjev »Prijatelji«. Dotiki narave v akvarelni tehniki, ki je najljubša Dori Glavnik in družinski portreti Irene Naraks v tehniki akrila, so se v razstavni vitrini pridružili obrazom naših dijakov in profesorjev.

Dora Glavnik, Proteja

Irena Naraks, Zima

(Skupno 143 obiskov, današnjih obiskov 1)