Ekonomska šola Celje se je tudi v šolskem letu 2017/2018 vključila v projekt Teden vseživljenjskega učenja (TVU), ki je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Z njo Andragoški center Slovenije s številnimi dogodki opozarja na vseprisotnost ter pomen učenja v vseh življenjskih obdobjih.

Teden vseživljenjskega učenja letos poteka med 11. 5. in 30. 6. 2018. Naša šola se je vanj vključila z organizacijo različnih dogodkov. Predavanja, delavnice, razstave  in kulturne prireditve so namenjene dijakom, zaposlenim, upokojenim sodelavcem in ostalim. Že vrsto let sodelujemo tudi z zaposlenimi in varovanci Doma ob Savinji.

Tako si lahko v  avli 3. nadstropja šole in pred knjižnico ogledate razstavo na temo Cankarjevih del pod vodstvom mentorjev Aleša Hofmana in Helene Muha. Razstava ima naslov C kot Cankar, z njo pa obeležujemo stoletnico pisateljeve smrti.

V pritličju šole je postavljena razstava slik profesoric Dore Glavnik in Irene Naraks, ki že vrsto let ustvarjata v skupini ljubiteljskih slikarjev »Prijatelji«. Likovno izhodišče tokrat razstavljenih slik je ljubezenska zgodba med Veroniko Deseniško in Friderikom II. Celjskim.

23. 5. 2018 pa bodo dijaki šole obiskali varovance Doma ob Savinji in jim z glasbo, plesom in deklamacijo predstavili recital Ne bodi kot drugi – poezija Ferija Lainščka. Mentorja dijakov sta profesorja Matevž Goršič in Majda Lesjak.

                        Maja Jerič, koordinatorica TVU na EŠC

Utrinki z razstave C kot Cankar. Pod mentorstvom profesorjev Helene Muha in Aleša Hofmana, so jo pripravili dijaki Katja Kuder, Petra Zelič, Jasmin Motoh in Simon Obrovnik, vsi  iz 2. a razreda

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)