Ekonomska šola Celje se je tudi v šolskem letu 2016/2017 vključila v projekt Teden vseživljenjskega učenja (TVU), ki je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Z njo Andragoški center Slovenije s številnimi dogodki opozarja na vseprisotnost ter pomen učenja v vseh življenjskih obdobjih.

Teden vseživljenjskega učenja letos poteka med 12. 5. in 30. 6. 2017. Naša šola se je vanj vključila z organizacijo različnih dogodkov. Predavanja, delavnice, razstave  in kulturne prireditve so namenjene dijakom, zaposlenim, upokojenim sodelavcem in ostalim. Že vrsto let sodelujemo tudi z zaposlenimi in varovanci Doma ob Savinji.

V okviru TVU 2017 smo pripravili številne dogodke.

12. 5.–30. 6. – Razstava slik profesoric Dore Glavnik in Irene Naraks.

12.–17. 5. – Razstava Ukradeni otroci (mobilna razstava Muzeja novejše zgodovine Celje).

15.–30. 5. – Likovna delavnica na temo Plečnikovih del v izvedbi profesorja Aleša Hofmana.

17. 5. – Potopisno predavanje Sprehod po sveti deželi – lepote Izraela in Jordanije v izvedbi prof. Marije Vodušek za upokojene sodelavce šole.

18. 5. – Delavnica izdelave ognjičevega in šentjanževega mazila v izvedbi profesorice Jasmine Bornšek in Blažke Dolinšek.

22. 5. – Recital Nekaj je v meni: hrepenenje, ljubezen, upanje – poezija Nika Grafenauerja za varovance Doma ob Savinji pod vodstvom mentorice Majde Lesjak.

23. 5. – Delavnica oživljanja in uporabe srčnega defibrilatorja v izvedbi območnega združenja RK Celje za zaposlene EŠC.

25. 5. – Tibetanske vaje pomlajevanja na dan mladosti v izvedbi profesorice Darinke Prislan.

Razstava Ukradeni otroci govori o usodi več kot šeststo otrok in mladostnikov iz slovenskih odporniških družin, ki so bili za časa nemške okupacije med 2. svetovno vojno nasilno odvzeti staršem ter s ciljem ponemčevanja odpeljani v razna nemška taborišča in domove. Mnogi od njih se niso nikoli vrnili domov.

Maja Jerič, koordinatorica TVU na EŠC

TVU 2017 – Razstava slik profesoric DORE GLAVNIK in IRENE NARAKS

Sošolki in prijateljici  iz srednješolskih in študentskih let ter dolgoletni profesorici naše šole, Doro Glavnik in Ireno Naraks, druži tudi ljubezen do likovne umetnosti. Že vrsto let ustvarjata v skupini ljubiteljskih slikarjev »Prijatelji«.

V pritličju šole je v sklopu TVU 2017 razstavljenih nekaj njunih del, nastalih v različnih tehnikah: akril na platno, akvarel, kolaž, risba s svinčnikom, oglje. Motivi so portreti družinskih članov, panorama, tihožitje, moderna kompozicija na temo glasbe ter asociacije na Goyo.

Irena Naraks: Vnučka Lara

Dora Glavnik: Anja

Profesorica Marija Vodušek je v sredo, 17. 5. 2017, za upokojene sodelavce šole izvedla potopisno predavanje Sprehod po Sveti deželi – lepote Izraela in Jordanije.

V četrtek, 18. 5. 2017, je potekala delavnica izdelave ognjičevega in šentjanževega mazila. Vodili sta jo profesorica Jasmina Bornšek in Blažka Dolinšek. Pod njunim vodstvom so udeleženci izdelali ognjičevo in šentjanževo mazilo in se podučili o področjih zdravilne uporabe obeh mazil.

(Skupno 208 obiskov, današnjih obiskov 1)