V četrtek, 14. novembra 2019, je Ekonomska šola Celje v Narodnem domu Celje z veličastno prireditvijo obeležila 150-letnico izobraževanja kadrov za potrebe ekonomije in trgovine na Celjskem.

Slavnostna govornica Martina Vuk, državna sekretarka na MIZŠ

V programu, ki ga je zasnovala Helena Muha, so najprej kot slavnosti govorci nastopili Bernarda Marčeta, ravnateljica-direktorica Ekonomske šole Celje, Breda Arnšek, podžupanja Mestne občine Celje, ter Martina Vuk, državna sekretarka na MIZŠ. Slednja je poudarila, da šola kljub številni menjavi imen (menjala je kar 22 imen) in združevanju ter prej razdruževanju še vedno ohranja bistvo, ki temelji na treh pomembnih deležnikih: profesoricah in profesorjih, dijakinjah in dijakih ter vrednotah, ki so temeljne za vsako osebnost.

Bernarda Marčeta, ravnateljica-direktorica Ekonomske šole Celje
Breda Arnšek, podžupanja Mestne občine Celje

Prav 12 vrednot, ki jim sledijo na Ekonomski šoli Celje, je sestavljalo kulturni program prireditve: dobrodelnost, podjetnost, družina, zdravje, ljubezen, znanje, prijateljstvo, ponos, delo, poštenost, medkulturnost in ambicioznost. Skozi program sta nas z besedo vodila Larisa Bernard in Matjaž Apat. Nastopili so zdajšnji in bivši dijaki šole, zaposleni ter posebni gostje: Enej Vovk Šulgaj, Brina Amadeja Bastl, Mija Klokočovnik, Ana Teržan – Anabel, Medeia Pilih Bogmé, Julija Dermol, Nika Praznik, vokalna skupina Emine, Mia Lovrenčak, Petra Škoflić, Tina Bobek, Plesni val Celje ter Tilen Naraks in Barbara Grabar.

Ob visokem jubileju je Ekonomska šola Celje izdala zbornik 150 obrazov šole, nad katerim sta bdeli urednici Alenka Gotlin Polak in Branka Vidmar Primožič.

Dvorano Narodnega doma Celje so do zadnjega kotička kot občinstvo napolnili naši zaposleni ter upokojeni delavci šole, dijakinje in dijaki ter ravnatelji in ravnateljice celjskih šol ter predstavniki ekonomskih, trgovskih in upravnih srednjih šol Slovenije, predstavniki MIZŠ, ZRSŠ, MOC, CPI, ostalih javnih zavodov in organizacij ter naši donatorji in sponzorji, brez katerih izvedba prireditve in izdaja zbornika ne bi bila mogoča. Ker so s svojo finančno in materialno pomočjo omogočili tako kvalitetno in odmevno prireditev ter izdajo zbornika, se jim še enkrat javno zahvaljujemo za pomoč in jih navajamo.

Draga Ekonomska šola Celje in vsi, ki ste z njo povezani, iskrene čestitke!

Simona Sever Punčoh, pomočnica ravnateljice

(Skupno 497 obiskov, današnjih obiskov 1)